12.09.2011

Jul i London!

Besökte ett julsprakande London under förra helgen tillsammans med jobbet och vistelsen bjöd på mycket inspiration och en maffig upplevelse för många sinnen. Vårt hotell låt strax bakom det mäktiga Harrods. Deras julskyltning hade gjorts i samarbete med Swarowski och hade temat "A crystal christmas". Fönsterna fullkomligt gnistrade av kristaller belysta i kalla toner. Skyltningen var pampig och i världsklass med riktigt fin finish, I like!!
Inne i Harrods julshop visades juldekorationerna i upp i fullmatade granar och girlanger...


Skyltfönsterna på ena kortsidan tog temat ett snäpp vidare med snöblock belysta i läckra färger, allt påkostat och med riktigt fin finish!
Vi fortsatte sedan turen mot Fortum & Mason och deras tema var underbart och ljuvligt med temat cirkus/kabaré i härlig vintagekänsla, gillade verkligen detta. Allt även här utfört med stor finess och detaljrikedom.
Mycket välskyltat med vackra varor och med utmärkt känsla för komposition, helt i min smak!
Temat hade även följts upp bra inne i varuhuset med pampigaskyltdockor, granar och övrig dekoration.
Fotade lite allt möjligt i förbifarten, lite i tema rött med fototrissen i åtanke...

På väg mot varuhuset Liberty gick vi längs charmiga Carnabystreet som hade härligt kitschig julbelysning! I övrigt magnifik julbelysning genomgående i stan.
På det anrika varuhuset Liberty skimrade det loss i härliga toner och härlig mystik. Favoriten var nog ändå den härliga entrén med alla blommor och grönska uppradat på var sida.På kvällen åt vi fantastisk gott på Argentinska restaurangen Gaucho vid Piccadilly Cirkus, med välsmakande kött som specialité. En smarrig Mojito hanns med innan maten anlände!

Härliga kollegan Elisabeth

Glad Hillevi

Glad Fröken Lisa

På Harvey Nicols vad det isigt jultema, dock blev vi väldigt besvikna på det annars välskyltade varuhuset. Dålig finish och utslängda varor skapade ett skräpigt och kaotiskt inryck. Det ser dock mycket bättre ut på fotona mot vad det var i verkligheten!Sista dagen besökte vi det pampiga varuhuset Selfridges där den nedre delen av fasaden var inklädda i gnistrande julgrönt som ramade in skyltningen som var vit och fräsch.Vissa fönster var riktigt snygga med fin komposition bra idéer, en mer avskalad och kommersiell skyltning med rörlig belysning och ljudeffekter. Inomhus var det storsatsning på gigantiska julgröna valv, kransar och fylliga girlanger längs räcken.


Ett slutet rum med fläktar som yrde upp små frigolit-
bollar som likt snö stormade kring en orkidé i storformat
Här ett kollage på övrig skyltning jag tog i förbifarten...


Kollage på härlig styling av skyltdockor!

Ett mycket intensivt besök men såå givande!

Imorgon åker vi till Prag! På återseende och trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...