12.29.2012

Berlin!

Berlin bjöd oss utarbetade "dekoformare" på en härlig upplevelse med dess breda utbud av allt från historia, arkitektur, kultur, shopping och välsmakande mat och dryck. Årstiden med yrande vinter gav sig till känna, men vi traskade ändå på en hel del utomhus för att sedan värma oss med gott kaffe eller lunch. Resan startade mycket tidigt på måndagen och gjorde att vi var på plats på hotellet redan vid kl. 9 på morgonen. Efter en välbehövlig frukost började vi utforska staden direkt. Vi besökte först det exklusiva varuhuset KaDeWe där de finaste varumärkena fanns samlade på flera stora våningsplan. Skyltfönsterna var väl genomförda med fint sammansatta varor och med mycket känsla och detaljer.
Vi fortsatte den första dagen med att strosa runt i mittersta stadskärnan och besökte även ett stort design och inredningsvaruhus efter en god fransk lunch på "littleParis". Efter lite vila på hotellet avslutade vi kvällen med god middag på restaurang "Franke".

Följande dag var det dags att avnjuta lite kultur och historia. Rester från Berlinmuren gjorde oss ständigt påminda om hur läget tidigare sett ut i historien.
Vi passerade sedan en judisk minnesplats med 2711 st. stora stenblock placerade i jämna rader och avstånd på väg mot Brandenburger Tor, Regeringshuset. Vi tog en genväg genom pampiga järnvägsstationen Berlin Hauotbahnhof. Vi besökte sedan Berlins moderna konstmuseum innan vi åt lunch tillsammans.


 På väg tillbaka till hotellet tog jag och Kristina sällskap för att gå in och se Domkyrkan, vilket var dagens höjdpunkt. Vi tappade båda hakan när vi portarna in öppnades.


 På kvällen åt vi gott på restaurang "Patio" som faktiskt var en båt. Det var mycket mysigt, och är överygad om att det är ännu mysigare på sommaren.

 Tina fotograferade på hotellet och gav olika "poseringsord" till de som var villiga...
Sista dagen strosade vi runt på bl.a. Fredrischstrasse och besökte La Fayette, Check Point Charlie m.m.Innan vi begav oss ut till flygplatsen åt vi äkta wienershnitzel och god tysk öl, yammi!!!!
Underbar resa med suveräna kollegor. Har sällan skrattat så mycket!! Ni är guld värda!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...